Zoet/Zuur

De Let's (not) Get Physical Editie - over body neutrality en captcha's

June 27, 2021 Barbara Klaaysen + Elise Fikse
Zoet/Zuur
De Let's (not) Get Physical Editie - over body neutrality en captcha's
Show Notes

Deze editie praten we over body neutrality en body positivity. Hopelijk voor de laatste keer, want de hele point van body neutrality is toch juist dat je niet de hele tijd met je lichaam bezig bent?

Moesten we eerst vooral positief zijn over ons lijf, anno 2021 is het devies om vooral neutraal naar ons lichaam te kijken. 

Maar hoe neutraal kun je je over je eigen lichaam voelen in een overspannen beeldcultuur? Hoe haalbaar en hoe wenselijk is het en wat kunnen we zelf doen om de focus te verleggen van lijf naar leven.

Elise richt zich tot een Hollywood-crush voor advies en wil best body neutraal zijn, maar wel het liefst als ze slank is. Barbara wordt gek van ongevraagd commentaar op haar fysiek. 

Verder werd Elise gevaccineerd en heeft ze een theorette over wat het patser- en wat het indie-vaccin is. Barbara valt ten prooi aan een doorgeschoten vijfsterren-cultuur en tuimelt in een Captcha-vormig konijnenhol wanneer het haar niet lukt om te bewijzen dat ze geen robot is.

En tips! Die zijn er ook.

⚡️Zijn 'realness' en body positivity-influencers alleen hét nieuwe online ding omdat het scoort? -Doortje Smithuijsen in Elle

🎙Podcast ‘Lijf’ 

🧘‍♀️What is body neutrality, the new trend loved by beautiful celebs? The Guardian

👯‍♀️Victoria’s Secret Swaps Angels for ‘What Women Want.’ Will They Buy It? The NY Times

💥Is body positivity toxic? Why Lizzo and Jameela Jamil are championing body neutrality, the movement that celebrates gratefulness over self-love

📰Miljuschka Witzenhausen interview in het Parool

🌼Jameela Jamil in the Daily Show

🖥 Inside India's CAPTCHA solving economy

👉De Technoloog Podcast

📒Emily Oster interview New Yorker

🤰Emily Oster boekentip

🥂De Gert en Hermien Story kijktip⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Wil je ons helpen? Schrijf dan een review in Apple Podcasts of rate ons op Spotify.

Wil je iets zeggen?
Mail ons: hallo@zoetzuurcast.nl
DM ons: @zoetzuurcast
Of laat een VOICEMAIL achter
💚